16772a8a-3af7-41b5-9247-88f3f042ff68

[Sporočilo za javnost] S sporno uredbo bi legalizirali uporabo umazanih peči

Po podatkih ARSO je kurjenje lesa v individualnih kuriščih, še posebej v neustreznih kurilnih napravah, najpomembnejši vir tovrstnega onesnaženja. Ministrstvo za okolje pa daje v obravnavo osnutek Uredbe o emisiji snovi v zrak iz malih kurilnih naprav s katero bo omogočena legalizacija uporabe naprav s prevelikimi izpusti.

Izid knjige: Izzivi povpraševanja po energiji v Evropi

V sklopu inovativnega vseevropskega raziskovalnega projekta ENERGISE je izšla knjiga - Izzivi povpraševanja po energiji v Evropi. V tej sta prispevek o energetski učinkovitosti, energetskih skupnostnih projektih in energetski revščini v Sloveniji pripravila tudi naša dr. Lidija Živčič in dr. Tomislav Tkalec.

skupaj

Nova knjižica receptov: lokalno, pravično in PraviLNO pečeno 2019

Predstavljamo knjižico z recepti natečaja PraviLNO pečeno 2019. V njej boste našli izdelke udeležencev, ki jim ni vseeno kakšne sestavine uporabljajo. Pri pripravi dobrot so uporabili izključno lokalno pridelane sestavine (zaželen ekološki certifikat) in sestavine, pridelane v sistemu pravične trgovine. Uživajte!

Večina pričakuje ukrepe

[Sporočilo za javnost] Nujni poziv Vladi RS – Večina pričakuje ukrepe za naslovitev podnebne krize

Široka skupina množičnih organizacij s področij trajnostnega razvoja, človekovih pravic, kulture, pravic potrošnikov, mladine, kmetijstva, delavskih pravic … je danes na Vlado Republike Slovenije naslovila nujen poziv, s katerim jo je pozvala, naj podnebne spremembe pripozna kot nacionalno krizo ter jih začne prioritetno in sistemsko obravnavati.