Večina pričakuje ukrepe

[Sporočilo za javnost] Nujni poziv Vladi RS – Večina pričakuje ukrepe za naslovitev podnebne krize

Široka skupina množičnih organizacij s področij trajnostnega razvoja, človekovih pravic, kulture, pravic potrošnikov, mladine, kmetijstva, delavskih pravic … je danes na Vlado Republike Slovenije naslovila nujen poziv, s katerim jo je pozvala, naj podnebne spremembe pripozna kot nacionalno krizo ter jih začne prioritetno in sistemsko obravnavati.

website design & development for infinite brewing company

[Napovednik] Posvet o dolgoročni podnebni strategiji za Slovenijo

Kako naj Slovenija sledi znanstvenim dognanjem ter zagotovi doslednost in ustrezno ambicioznost podnebne politike v Sloveniji? To je vprašanje, ki ga bomo odpirali na posvetu o dolgoročni podnebni strategiji za Slovenijo, ki bo različnim deležnikom in skupinam nudil prostor, da svoja pričakovanja do dolgoročne podnebne politike pri nas predstavijo v zgodnji fazi priprave strategije.

beli zajcek

Vrtci in OŠ vabljeni, da se priključite projektu Trajnostna mobilnost v vrtcih in OŠ!

Vabimo vse vrtce in osnovne šole, da se nam pridružijo pri izvedbi aktivnosti projekta Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah.

slo-28

Slovenija v Bruselj poslala najslabši osnutek energetsko-podnebnega načrta

Izmed 28 osnutkov nacionalnih energetskih in podnebnih načrtov, ki so jih morale države članice EU do začetka leta poslati v Bruselj, je najslabše pripravljen prav slovenski. Manjka mu ambicioznosti in kredibilnosti ter jasna pot do ogljične nevtralnosti pred letom 2050. To ugotavlja poročilo fundacije European Climate Foundation.